Ereszcsatorna rendszerek

CSATORNA – LINDAB RAINLINE ERESZCSATORNA RENDSZER

A Lindab Rainline ereszcsatorna rendszerei könnyen szerelhető, egyedi tetővíz elvezető csatorna rendszerek melyek minden körülmények között megbízhatóan működnek..

A svédacélból készült csatorna elemek nem rozsdásodnak, bármilyen éghajlati viszonyok között kiváló, az időjárási viszontagságoknak ellenálló, nagymértékű jég- és hóterhet is könnyedén elviselő ereszcsatorna rendszert alkotnak. Kialakításuknak köszönhetően nem igényelnek komoly karbantartást, fel- és leszerelésük, illetve tisztításuk egyszerűen megoldható, súlyuk pedig a hasonló alapanyagokból készült ereszcsatorna típusoknál valamivel kisebb.

Csatorna kínálat

Rainline ereszcsatorna főbb jellemzői:

nem repedezik, nem vetemedik, nem deformálódik

  • az ereszcsatorna prognosztizálható élettartama 50-60 év
  • a csatorna rendszer minden elemére 30 év garancia van
  • gyorsan és könnyen szerelhető
  • a csatornavégeken és toldásokban beépíthető gumitömítésekkel
  • korszerű és esztétikus megjelenés
  • kedvező árfekvés

Az idehaza forgalmazott ereszcsatorna-márkák egyik legjellemzőbb hibája, hogy nem képesek sokáig ellenállni a Kárpát-medence időjárási viszontagságainak: például a nagy éves csapadékmennyiségnek, illetve a jelentős hőingás okozta eróziónak. Ezzel szemben a svéd Lindab szakemberei hazájuk kifejezetten extrém éghajlati körülményei között tesztelik ereszcsatorna rendszereiket, ezzel garantálva, hogy termékeik a hideg és a mérsékelt égöv minden ereszromboló hatását ki tudják védeni. Anyaguknak és kialakításuknak köszönhetően a Lindab Rainline ereszcsatornák védettek a korrózióval szemben. A függőereszt és a lefolyócsövet az időjárás kihívásai ellen egy 50 mikron vastag  poliészter réteg védi mindkét oldalon, jelentősen megnövelve ezzel az ereszcsatorna rendszer élettartamát. A kiváló svédacél alapanyagnak köszönhetően a csatorna elemek nem deformálódnak, nem vetemednek, nem repedeznek – hóban, fagyban, napsütésben egyaránt lehet rájuk számítani.
Lindab ereszcsatornák

A Rainline csatorna rendszerét műanyag bevonatú, tűzihorganyzott acéllemez alkotja, amelyet ragasztóanyag, gitt és egyéb tömítőanyagok nélkül, gyorsan és könnyen össze lehet szerelni. A gumitömítéseknek köszönhetően a csatornavégek és toldások jól zárnak, és megfelelően illeszkednek egymáshoz. Fontos figyelembe vennünk a tetőszerkezet kialakítását, a tetőlemezek formáját és elhelyezkedését a pontos ereszcsatorna szelvény-alak kiválasztásakor.

Az ereszcsatorna rendszerben két alaptípus van: a félkör szelvényű és a négyszög keresztmetszetű függőeresz. Mind a két változathoz kör keresztmetszetű lefolyócső illeszthető.

Rainline ereszcsatorna szerelési film (bádogos munkák), a megtekintéshez kattintson ide.

Lindab ereszcsatorna rendszerek forgalmazása a következő címen: Budapest, XI. kerület Budafoki út 187-189.