Cserepeslemezek

LINDAB TOPLINE – CSEREPESLEMEZ (LPA, LPA-L)

A Lindab Topline cserepeslemez a klasszikus megjelenésű, ugyanakkor a modern kor igényeinek minden tekintetben megfelelő tetők kivitelezésben nyújt segítséget. A Lindab cserepeslemez rendkívüli tartósságát kiváló minőségű svédacél alapanyagának köszönheti; nem repedezik, nem törik, nagy terhelést bír.

A Lindab cserepeslemez prognosztizált élettartama a speciális bevonatrendszernek köszönhetően 50-60 év.

A cserepeslemez jellemzői:

  • tűzihorganyzott acélmag
  • rugalmas, időjárásálló műanyag bevonat
  • védelem az elszíneződések és a rozsdásodás ellen
  • hosszú élettartam
  • 100%-os vízzáróság
  • az igazi cseréptetőével egyező megjelenés
  • könnyű szerkezet
  • átgondolt toldástechnika

A cserepeslemezt egy tűzihorganyzott acélmag alkotja, amely rugalmas műanyag bevonattal van ellátva. Ez a bevonat időjárásálló, hatékony védelmet nyújt a rozsdásodás és az elszíneződések ellen.

A cserepeslemez ennek a műanyag bevonatnak köszönhetően sima felületű, így a tetőn keletkező lerakódásokat, szennyeződéseket az eső könnyedén eltávolítja.

Bár a cserepeslemez gyakorlatilag öntisztuló, amennyiben valami miatt Ön mégis meg akarja tisztítani, vízzel és nagynyomású tisztítóval egyszerűen megteheti.

A professzionális termékfejlesztés és a toldások átgondolt, szakszerűen megtervezett kialakítása garantálja a cserepeslemez tető 100 %-os vízzáróságát.

A cserepeslemezek LPA 1 méter az LPA-L 1,1 méter hasznos fedőszélességűek, és legfeljebb 6,14 méter hosszúságúak, minden esetben az egyéni igényekhez igazodva kerülnek legyártásra. Így – mivel a tető méretének pontosan megfelelő hosszúságú cserepeslemezekkel készül a fedés –, minimális hulladékkal kell számolni (szabályos, négyszög alapú tetőfelület esetén).

A Lindab cserepeslemez további sajátossága, hogy számos színben elérhető mintázata valódi cseréptető látszatát kelti, ugyanakkor alkalmas mind az új, modern épületek, mind a régi házak fedésére.

Fontos tudni, hogy a Topline cserepeslemez a kialakításából adódóan már 14 fokos tetőhajlásszögtől is alkalmazható.

A cserepeslemez által igényelt tetőszerkezet felépítését tekintve megegyezik a normál cserépfedésnél alkalmazott tetőszerkezeti kialakítással – úgymint 40 cm-es közönkénti lécezés –, de a szaruzatot tekintve lényegesen kisebb teherbírással méretezhető, mivel a cserepeslemez tömege négyzetméterenként mindössze 5 kg.