Fix ablakok

A nyitható tetőtéri ablakokat lehetséges a tető síkjában lefelé bővíteni például fix, nem mozdítható kiegészítő ablakelemekkel. Ezek kaphatóak mind fa, mind poliuretán bevonatú változatban.

VELUX GIL fix kiegészítő ablakelem

A VELUX GIL ablakelem esetében mind a tok, mind pedig a szárnyszerkezet jó minőségű, rétegragasztott fenyő alapanyagból készül. A fát speciális vegyszeres kezelésnek vetik alá a gombák és rovarok ellen. A laminálásnak (vagyis rétegragasztásnak) köszönhetően a különféle erőhatásokkal szemben ellenállóvá és tartóssá tehető a szerkezet. Mindez garantálja a vetemedésmentességet, valamint a hosszú élettartamot. A fafelület rendelkezik alap-impregnálással, ezen felül bevonatként kap háromrétegű vízbázisú akril lakkozást. A forgalomba hozatal előtt történik meg a végleges felületkezelés. Mindezeknek köszönhető az ablak kellemes, időtálló külalakja. Alaptartozék a balesetekkel, sérülésekkel szemben némi biztonságot jelentő ragasztott biztonsági üveg. A külső üvegfelület könnyen tisztuló bevonattal rendelkezik, amelynek elég az esővíz is a tisztításhoz.

Nem építhető be önmagában. Kombinálható GLL, GPL, GHL, GLL INTEGRA ablakokkal. 15º-90º hajlásszögű tetőhöz.

VELUX GIU fix kiegészítő ablakelem

A VIU fix térdfal ablak anyaga rétegelt, préselt és ragasztott fabetét, melyet fehér egybeöntött poliuretán bevonat fed. A poliuretán bevonatnak köszönhetően a felület nagy kopásállóságú, karbantartást kevésbé igényel. A poliuretán bevonat felületfolytonos, a sarkoknál nincsenek látható illesztések, rések, ugyanakkor nem engedi a nedvességet a faszerkezetig hatolni.
E tulajdonságának köszönheti az esztétikus és időtálló megjelenést is.

Ez a változat nem nyitható, fix tetőtéri ablak.

Ragasztott biztonsági üveggel készülnek, mely véd a háztartási balesetekkel, sérülések ellen.
A könnyű tisztíthatóság érdekében a külső üvegfelület könnyen tisztuló bevonatot kapott, így tisztítását az esővízre bízhatja.

Önmagában nem építhető be. GGU, GPU, GGU INTEGRA ablakokkal kombinálható. 15º-90º hajlásszögű tetőbe építhető be.