Műanyagablak fa maggal

VELUX GLU, GPU, GGU

GLU Tetőtéri ablak

A VELUX GLU tetőtéri ablak ideális választás fürdőszobába vagy konyhába.

A GLU tetőtéri ablak tulajdonságai teljes mértékben megfelelnek megegyeznek a GGL felső kilincses nyílászáró tulajdonságaival. Ami mégis különlegessé teszi, az a poliuretán bevonat, mely nem igényel karbantartást, ellenáll a szennyeződésnek, kiváló hőszigeteléssel bír és természetesen tartósságát is növeli.

A VELUX GLU felső alumínium kilincses tetőtéri ablak rendkívül magas hőszigetelő képességgel rendelkezik. Mindez köszönhető az új ThermoTechnology rendszernek és a speciális gumitömítésnek. Ezáltal otthonát melegen tudja tartani és kevesebb energiát fogyaszt. A GLU típus kilincse az ablakszárny felső szekciójában helyezkedik el, így könnyedén és kényelmesen, hajolgatás nélkül működtethető. Az ablak működtetését az sem akadályozza, ha bútorok, fürdőkád vagy mosdó kerül alá.

A felső alumínium kilincsbe épített szellőzőnyílás, por- és rovarszűrő betét segítségével, egy mozdulattal friss és szűrt levegőt engedhet lakterébe, vagy akár a fürdőszobába, konyhába. Megszabadulhat a párától és a konyhai illatoktól. Ön elmehet otthonról, miközben nem kell aggódnia a por és a rovarok miatt sem.

Az Új Generációs fejlesztések másik nagy előnye a ThermoTechnology hőszigetelési rendszer és a speciális gumitömítés, melyek által a VELUX GLU tetőtéri ablak ellenáll a szélnek és fagyos levegőnek. A meleget bent tartja otthonába és nem utolsó sorban emeli az energiahatékonyság mértékét.

Ön és családja nyugalmáért belső biztonsági üveggel látta el a VELUX a GLU tetőtéri ablakait. Törés esetén nem lesz szilánkos és nem esik le.

Ennek a típusnak nagy előnye a karbantartást nem igénylő felület. Ezt a vízálló poliuretán bevonatot öntéssel viszik fel, a belső hő kezelt fa magra. Így az ablak ellenáll a szennyeződésnek, párának. Minimális tisztítást igényel, és elmarad az újralakkozás. A sarkokban a hegesztővarratokat lekerekítették, ezáltal nem gyűlik össze a pára és a por.

A GLU modellnél is az ablakszárny teljesen átfordítható, így egyszerű és biztonságos a tisztítás. Az ablakszárny két állásban rögzíthető a retesz révén; így ablaktisztításkor szabad marad mindkét kéz, szellőztetéskor pedig az ablakszárny erős szélben is stabilan rögzítve van. A kétállású reteszes rögzítési lehetőség, szellőztetéskor stabilan rögzíti az ablakszárnyat még erős szélben is, tisztítás közben mindkét kéz szabad marad, a kisgyermekes családok számára is biztonságot jelent.

Ezt a típust utólag is föl lehet szerelni elektromosan mozgathatóvá.

GPU Tetőtéri ablak

A VELUX GPU tetőtéri ablak az alsó-felső kilincses prémium termék, karbantartást nem igénylő felülettel.

A GPU tetőtéri ablak megegyezik a GPL típussal, ráadás a vízálló poliuretán bevonat.

A GPU tetőtéri ablakkal akadálytalanul élvezhető a kilátás, a lehető legközelebb érezheti magához a külvilágot. Ez a típus felfelé nyíló, az ablakszárny a felső tengely mentén a tetőtérből kifelé nyitható. Kitűnő választás, ha Ön a tökéletes kilátásra és a szabadság érzetére vágyik.

Ez a típus két kilinccsel rendelkezik. Az ablakszárny alsó részén alumínium kilincs található, a felső kilincsbe beépített szellőzőnyílás, por- és rovarszűrő található. Egyedi felső kilincsének köszönhetően, zárt állapotban is lehetséges a szellőztetés. Csak egy mozdulat és máris friss, szűrt levegő áramlik a helyiségbe.

A VELUX nem feledkezett meg a GPL tetőtéri ablaknál sem a ThermoTechnology hőszigetelő rendszerről és a speciális gumitömítésről sem, így biztosítva Önnek otthona melegét. Az egyedi hőszigetelési technika révén, kevesebb energiát veszít a nyílászárókon keresztül, alacsonyabb lesz energiafogyasztása. Tetőtéri ablaka légzárását a speciális gumitömítés tökéletesíti. Elfelejtheti a huzatot, élvezheti a kényelmet.

A belső biztonsági üveggel felszerelt tetőtéri ablakok az Ön biztonságát szolgálják. Felhőtlenül játszhat, nyugalomban alhat vagy dolgozhat. A belső ragasztott üveg nem szilánkosodik, és nem esik le.

Egyedi megoldásként kettős funkcióval látta el a VELUX ezt a magában is különleges tetőtéri ablakot. Az akadálytalan kilátás érdekében a szárny 45°-ban kifelé nyílik, a külső üvegfelület tisztíthatóságáért a középső vízszintes tengely mentén 180°-ban körbe forgatható. Ennek a típusnak nagy előnye a karbantartást nem igénylő felület. Ezt a vízálló poliuretán bevonatot öntéssel viszik fel a belső hő kezelt fa magra. Így az ablak ellenáll a szennyeződésnek, párának. Minimális tisztítást igényel, és elmarad az újralakkozás. A sarkokban a hegesztővarratokat lekerekítették, ezáltal nem gyűlik össze a pára és a por.

GGU Tetőtéri ablak

A VELUX GGU INTEGRA tetőtéri ablak az extra kényelemet szolgálja.

A VELUX legkeresettebb és a világon a legelterjedtebb, rendkívül széles méretválasztékban kapható tetőtéri ablaka, a GGU INTEGRA intelligens nyílászáró, melyet minden tetőtéri helyiségbe: lakótérbe, iskolába, munkahelyre is ajánlunk.

A GGU INTEGRA tetőtéri ablak tulajdonságai azonosak a GGL INTEGRA tetőtéri ablakéval, pluszként a karbantartást nem igénylő, vízálló poliuretán bevonatot is megkapta. Az ablak alumínium kilincse az ablakszárny felső felén található, ezért könnyedén, kényelmesen működtethető, nem igényel hajlongást, megerőltetést. Az ablak szárnya teljesen átfordítható, ami lehetővé teszi a külső üvegfelületet könnyű és biztonságos tisztítását. Az ablakszárny két állásban rögzíthető egy retesz segítségével; ablaktisztítás esetén használatával mindkét kéz szabad marad, szellőzőállásban pedig az ablakszárny még nagy erejű széllökésekkel szemben is biztonságosan rögzítve van. Amennyiben vannak a családban kisgyermekek, ez a rögzítési mód akkor is védelmet biztosíthat.

A beépített szellőzőnyílás révén a helyiség szellőztethető minden körülmények között, még olyankor is, mikor nincs nyitva az ablak. A friss levegő beáramlása folyamatosan biztosított, független az éppen aktuális időjárási viszonyoktól. Rovarok, por vagy hó ugyanakkor nem juthat be a helyiségbe, köszönhetően a szellőzőnyílás különleges, mosható filterének.

Az Új Generációs fejlesztés ezt a terméket sem hagyta cserben, ellátta a ThermoTechnology hőszigetelő rendszerrel, speciális gumitömítéssel, belső biztonsági üveggel. Mindezek az Ön komfortérzetét és biztonságát szolgálják.

A páratlan, extra kényelemért a VELUX ellátta speciális tulajdonságokkal e pártalan, nem véletlenül intelligensnek nevezett tetőtéri ablakát.

Hogy elősegítse a zajok, pl. esőzaj csökkentését ragasztott és extra vastagságú üveget használt ennél a típusnál. A hangszigetelési minőségét még erősíti az ablakkeret- és szárnyfelépítés, valamint a tömítések.

A GGU INTEGRA tetőtéri ablak választása esetén, nem kell aggódnia a nyitva felejtett ablakok miatt. Ha elered az eső, a beépített esőérzékelő, automatikusan becsukja Ön helyett az ablakokat.

Engedje, hogy a VELUX INTEGRA intelligens rendszere megkönnyítse az Ön életét. A falra szerelhető érintőképernyős vezérlővel az ablakok nyitása-zárása és az árnyékolás egyetlen érintéssel megoldható. Egyszerűen, egy gombnyomással napfényt és friss levegőt engedhet otthonába. Emellett választhat több beállított program közül is. Az előre beállított programok fokozott biztonságot nyújtanak otthonának. Automatizálhatja ablakai és árnyékolói működését. A nyugodt pihenés érdekében beállíthatja a Nyaralás üzemmódot, amikor Ön elmegy otthonról, a Házon kívül program becsukja ablakait. Ezen felül még több beállítási lehetőség van, melyeket életmódjának megfelelően használhat. Ennek a típusnak nagy előnye a karbantartást nem igénylő felület. Ezt a vízálló poliuretán bevonatot öntéssel viszik fel a belső hő kezelt fa magra. Így az ablak ellenáll a szennyeződésnek, párának. Minimális tisztítást igényel, és elmarad az újralakkozás. A sarkokban a hegesztővarratokat lekerekítették, ezáltal nem gyűlik össze a pára és a por.

Fenyőfából készül az összes VELUX tetőtéri ablak – valamint a VELUX GGU tetőtéri ablakok három rétegben lakkozott felületkezelést is kapnak.