Térdfalablak

A VELUX térdfal ablakaival a tetőtéri ablakok az épület homlokzatában függőlegesen lefelé bővíthetők.
Ezek a kiegészítő ablakelemek fa és poliuretán bevonatú változatban kaphatók.
A fa változat (VFE) nyitható, míg a poliuretán bevonatú változat (VIU) fix ablakelem.

Önmagukban az ablakelemek nem építhetők be, GGL, GPL, GZL, GZL B, GLL, GLL B, GLU, VELUX INTEGRA® GGL/GGU típusokkal kombinálhatók.

VELUX VFE nyitható térdfal ablak

A VFE nyitható térdfal ablak anyaga tartós, ellenálló szerkezet. Réteg-ragasztott fenyőből készül a tok- és a szárnyszerkezet egyaránt. A válogatott alapanyagot gomba- és rovarölő szerrel kezeljük. majd rétegragasztással tesszük ellenállóvá és tartóssá. Ez a megoldás garantálja a vetemedésmentes szerkezetet, azaz a hosszú élettartamot, az Ön számára pedig a biztonságot. A lakótérben látható felületeken nincsenek faelem-illesztések, fogas hossztoldások. A fafelület az alap-impregnálást követően 3 réteg vízbázisú akril lakk bevonatot kap. Ettől lesz esztétikus és időtálló a megjelenése.
A VFE ablak szárnya befelé billen. Ragasztott biztonsági üveggel kerül értékesítésre, mely véd a háztartási balesetekkel, sérülésekkel szemben.

Önmagában nem építhető be. A VFE ablak a GGL, GPL, GHL, GZL, GZL B, GLL, GLL B ablakokkal kombinálható. 15º-55º hajlásszögű tetőbe építhető be.

VELUX VIU fix térdfal ablak

A VIU fix térdfal ablak anyaga rétegelt, préselt és ragasztott fabetét, melyet fehér egybeöntött poliuretán bevonat fed. A poliuretán bevonatnak köszönhetően a felület nagy kopás állóságú, karbantartást kevésbé igényel. A poliuretán bevonat felület folytonos, a sarkoknál nincsenek látható illesztések, rések, ugyanakkor nem engedi a nedvességet a faszerkezetig hatolni. E tulajdonságának köszönheti az esztétikus és időtálló megjelenést.
Ragasztott biztonsági üveggel készülnek, mely véd a háztartási balesetekkel, sérülések ellen. Ez a változat nem nyitható, fix tetőtéri ablak.

Önmagában nem építhető be. A VIU ablak a GGU, GPU, GLU ablakokkal kombinálható.
15º-55º hajlásszögű tetőbe építhető be.