Burkolókeretek

EDW

EDM burkolókeret - VeluxA VELUX EDW típusú burkolókeret az egyik legáltalánosabb vízzáró-szigetelő rendszer a 15° és 90° közötti hajlásszögű tetőszerkezetekhez. Beépítéséhez a tetőfedés maximális profilmagassága 120 mm lehet. A keret alsó része rendelkezik egy speciális, puha alumíniumköpennyel, amely rugalmas, hogy a szerkezet minél jobban illeszkedjen a tetőfedő profiljához. 75 mm magas szivacsgallérjának köszönhetően az ablak környéke védett a porhó, illetve a csapóeső ellen, valamint a lerakódásoktól is. Az egész rendszer puhán, mégis stabilan csatlakozik a tetőfedő anyaghoz. Rendelhető (hosszabb szállítási határidővel) titáncink, előpatinázott cink és réz változatban is.

EDS

Velux EDS tetőtériablak bukókeretAmennyiben sík tetőfedő anyagot használunk (maximum 8 mm-es vastagságig), úgy az EDS bukókeret a VELUX tetőtériablakok számára remek vízzáró csatlakozást biztosít. A dupla fedésben felkerülő tetőfedő anyagoknál (ilyen például a bitumenes zsindely) esetében az EDS burkolókeret vastagabb, 2×8 mm-es tetőfedésnél is használható. Hosszabb szállítási határidő mellett rendelhető előpatinázott cink, titáncink valamint réz kivitelben is.

 

Kombi keretek

Ha közvetlenül egymás fölé vagy mellé tervezünk VELUX tetőtéri ablakokat beépíteni, speciális kombi bukókeretek szükségesek. Ezek egymáshoz történő kapcsolódását különleges „U” elemek szavatolják, amelyek gyakorlatilag összekötik a kereteket. Termékeink moduláris kialakításának köszönhetően megoldottuk, hogy egymás mellé bármilyen azonos hosszúságú, valamint egymás fölé bármilyen azonos szélességű VELUX tetőtériablak beépíthető. GZL típusnál a más változatokkal való összeépítését nem javasoljuk!

BDX

BDX bukókeret a VeluxtólA VELUX BDX bukókeret – gazdaságos és energiatakarékos kialakításának köszönhetően – praktikusan alkalmazható a szigetelt, jól fűtött helyiségekben. Használata lehetővé teszi, hogy elkerüljük az energiapazarlást, és fűtési költséget takarítsunk meg. Egyszerűségének hála megkönnyíti a szakszerű ablakbeépítést. Erős szigetelésének köszönhetően védelmet jelent a beázás ellen is. Mivel a szigetelés tökéletes pontossággal illeszkedik a tokhoz, így hőhídmentes csatlakozást teremt, ami hozzájárul a BDX típus különösen jó hőtartó tulajdonságaihoz. A lakásból hőenergia nem távozhat a tetőtériablak mellett, továbbá a páralecsapódást is kizárja (mivel az ablak körüli belső burkolat nem hűl le), ezért penészgomba megjelenésétől sem kell tartanunk, ha ezt a típust vásároljuk meg. Vízelvezető csatornával is rendelkezik: ez vezeti el a tetőről lefolyó vizet a tetősíkablak melletti szarufaközbe. A BFX típusú poliuretán alátétfóliával szállítjuk.

BBX

BBX párazáró fóliaA VELUX cég BBX párazáró fóliája rendkívül tartós konstrukció. Az ablaktok belső részéhez csatlakozik egy butil szigetelőcsík segítségével – ezen felül ragasztószalaggal rögzíthetjük a meglévő fóliához. Funkciója, hogy meggátolja az ablak körül keletkező belső pára bejutását a szigetelőanyagba. Kialakításának hála igazán könnyű az ablaktokhoz illeszteni. Az összeszereléshez és rögzítéshez szükséges minden kellék a csomag részét képezi. A BBX párazáró fólia alkalmazásával még a gipszkartonozás (belsőburkolat-formálás) előtt kialakítható az a nélkülözhetetlen párafékező réteg, ami szükséges egy tetőtéri ablak tartós beépítéséhez.

BFX

Velux BFX páraáteresztő alátétfóliaPolipropilén páraáteresztő alátétfóliáink legjobb típusa a VELUX BFX. Arra szolgál, hogy meggátolja a kívülről érkező nedvesség beszivárgását a tetőszerkezetbe. Használatával az ablak körüli beázás és páralecsapódás szinte teljesen kiküszöbölhető. További funkciója, hogy összekapcsolja az ablakot a tetőn alkalmazott fedési alátétfóliával. Garantálja az ablakot körülvevő szigetelőanyag, valamint a tok védelmét az átnedvesedéstől. Rendkívül fontos lépés a fóliázás tökéletes kialakításakor, hogy megoldjuk a tetőszerkezet és a tetősíkablak közötti legmegfelelőbb kialakítást – többek között erre is szolgál a BFX alátétfólia.