Könnyűgerendák

LINDAB CONSTRULINE – Z-C KÖNNYŰGERENDA

A Lindab könnyűgerenda programja az alábbi termékcsoportokból áll:

LindabConstruline – Z gerenda

A Z gerendákat főként tető- és falszelemenként alkalmazzák. A gerendák különböző szélességű peremekkel készülnek, ami lehetővé teszi, hogy az azonos típusú Z gerendákkal – egymásba fordítva őket – átfedő toldásokat készítsünk. A Z gerendák magassága 100, 120, 150, 200, 250, 300 és 350 mm, a lemezvastagság pedig 1,0-3,0 mm között választható

Lindab könnyűgerendák

LindabConstruline – C gerenda

A C gerendákat főként ablak- és ajtókeretként alkalmazhatóak acél- és vasbeton csarnokoknál, valamint teherhordó keretként a belső falaknál. A C gerendák – hasonlóan a Z profilokhoz – különböző szélességű peremekkel készülnek, de ennek ellenére a C gerendákat nem lehet egymásba csúsztatva toldani. A probléma megoldására szolgál egy kisebb keresztmetszetű gerenda, a CI, ami illeszkedik a C gerendába (lásd alább).
A C-gerendák 8 különböző gerincmagassággal készülnek 70-től 350 mm-ig, lemezvastagságuk 0,7 mm-től 3,0 mm-ig változik.

LindabConstruline – CI toldógerenda

A CI toldógerendák tulajdonképpen a C gerendák toldására lettek kifejlesztve. Ugyanakkor használhatóak mindazokon a területeken, ahol normál esetben C szelemeneket alkalmaznánk, de a beépítési szélesség vagy magasság ezt nem teszi lehetővé.

LindabConstruline – U gerenda

A Lindab U szelvényeinek felhasználási területe a legsokoldalúbb. Alkalmazásával függöny- és füstkötény-falak alakíthatóak ki, komplett belső válaszfalrendszereket állíthatunk össze. Szerkezeti kialakítását, kis súlyát és nagy teherbírását 3 méter feletti magasságú válaszfalak készítésekor használhatjuk ki igazán.

Könnyűgerenda