Velux

Velux tetőtéri ablakok

ÜDVÖZÖLJÜK A VELUX ÚJ GENERÁCIÓS VILÁGÁBAN!

A VELUX ÚJ GENERÁCIÓS világa, A NAPFÉNYT ÉS RAGYOGÁST HOZZA EL AZ ÖN OTTHONÁBA.

A VELUX Új Generációs tetőtéri ablakokkal több napfény jut be az otthonába, a nagyobb üvegfelületnek köszönhetően. Új ThermoTechnology hőszigetelő rendszerének segítségével Önnek kevesebb energiát kell használnia. Otthona lélegzetvételéhez hozzájárulnak az új, egyedülálló szellőzőnyílással ellátott tetőtéri nyílászárók. Az elegáns és klasszikus formatervezésű tetőtéri ablakokkal, alakítson ki korszerű életteret otthonában.

Az Új Generációs tetőtéri ablakok beépítésével, az eddig kihasználatlan tetőteret Ön most otthonos és élhető helyiséggé varázsolhatja. Otthonába költözik egy napfényes, szellős oázis.

Új Generációs VELUX – a fény ablaka

Velux a levegő és fény.

Velux a levegő és fény.

Változtassa otthonát világos és tágas helyiséggé. Engedje be a napfényt és a friss levegőt lakásába, hogy az Önt körülvevő természet élete részévé váljon.

A VELUX immár 70 éve a szabadság és a kényelem érzését kínálja tetőtéri ablakai révén.

Ön és környezete hangulatát, közérzetét, jelentősen emeli a zavartalan kilátás, a fényben fürdő új terek, a beáramló friss levegő, a természetes napfény bősége és életadó ereje.

Jellegzetes, sajátos hangulattal bírnak a ferde tetősíkkal határolt belső terek. Az optimális fényviszonyok és a térképzés e módjában, jelentős szerepet vállal a mai modern, kortárs építészet. A tetőterek készülhetnek teherhordó falak nélkül is, így nem szorul korlátok közé, több előnyös és praktikus lehetőséget nyújt Önnek. A VELUX ablakokon át a napfény több szinten és különböző szögekben érkezhet a tetőtérbe, így kölcsönöz jellegzetes légkört a helyiségbe. Az egyik legkedvezőbb és egyben a leglátványosabb módja a belső laktér növelésének a tetőtér kialakítás.

A VELUX Új Generációs tetőtéri ablak értéket teremt

A VELUX tetőtéri ablakok révén, növelheti ingatlanja értékét, mind emellett használható teret és fényt nyer a tetőtérben. Az sem elvetendő tény, hogy a tökéletesen hőszigetelt VELUX nyílászárók a fűtési költségek csökkentéséhez is hozzájárulnak, nem engedik a meleget elszökni otthonából.

Célunk az Új Generáció megteremtésével, hogy felülmúlhatatlan energiahatékonyságú ablakokat fejlesszünk.

A Velux ablakok beépítésével nemcsak hasznos teret és világosságot nyer a tetőtérben, hanem ingatlanja értékét is növeli. Emellett a tökéletesen hőszigetelt Velux nyílászárók a fűtési költségek csökkentését is segítik, mivel kiváló szigetelésüknek köszönhetően nem engedik kiszökni a meleget otthonából.

Velux ablak családok:

VELUX ablakok: GZL, GLL és GLU

A VELUX talán legnépszerűbb termékcsaládja, amely főként a széles méretválasztéknak köszönheti sikerét. A kínálatban egyaránt megtalálhatóak az alsó és a felső kilinccsel szerelt VELUX ablakok. Így akár az is megoldható, hogy a tetőtéri ablak alá bútorokat helyezzen el. Már az alapmodell is kilincsbe épített szellőzővel készült, amelyhez por- és rovarszűrű is tartozik. A filterek megakadályozzák a szennyeződések vagy a hó bejutását a lakásba, így bármilyen legyen is az időjárás, Ön nyugodtan szellőztethet. Az ablakszárnyak teljesen átfordíthatók, egy speciálisan kialakított retesznek köszönhetően két állásban rögzíthetők, ezáltal minden VELUX ablak kényelmesen és biztonságosan tisztítható. A termékkínálatban talál fenyőből készült, lakozott, poliuretánnal bevont vagy vörösrézzel, esetleg cinkkel borított tetőtéri ablakokat. A magas szintű hőszigetelésről a ThermoTechnology rendszer gondoskodik.

VELUX INTEGRA ablakok: GGL, GGU

Az INTEGRA ablakok a VELUX intelligens termékei közé tartoznak. A gyártó temérdek olyan hasznos fejlesztéssel látta el az ablakokat, amelyek nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teszik a VELUX INTEGRA ablakok használatát. A beépített szellőző zárt ablakok esetén is biztosítja, hogy friss levegő jusson a lakásba, miközben megakadályozza, hogy por vagy rovar kerüljön a tetőtérbe. A ThermoTechnology hőszigetelő rendszer alacsonyan tartja fűtési költségeit. A VELUX INTEGRA ablakok kereteibe extra vastagságú üveg került, ami kiváló hangszigetelő tulajdonságokkal bír, így megszabadulhat a beszűrődő zajoktól. Beépített esőérzékelő csukja be az ablakot, ha Ön véletlenül nyitva felejtette volna. Érintőképernyős vezérlő segítségével nyithatja és zárhatja az ablakot, innen kezelheti az árnyékolót is. Az előre beállított programok lehetőséget nyújtanak Önnek a VELUX INTEGRA ablakok automatizálására.

VELUX Panoráma ablakok: GPL, GPU, GHL

Amennyiben szeretné tökéletesen kiélvezni a lakásából nyíló kilátást, a legjobb döntést a VELUX panorámaablakainak beépítésével hozza. Már a kilincsek elhelyezésénél és a nyitási mechanizmus kialakításánál is figyelembe vették a felmerülő igényeket. Egyes modellek két kilinccsel rendelkeznek, a felső tengely mentén felfelé nyithatók, ami a szabadság érzetét nyújtja. A zavartalan kilátás érdekében az ablak 45 fokos szögben kifelé nyílik. A középső tengely mentén a panorámaablakok, a VELUX számos modelljéhez hasonlóan, 180 fokban nyithatók, teljesen átfordíthatók. Ez lehetővé teszi az egyszerű tisztítást. Egy makulátlan VELUX panorámaablakon keresztül pedig szabadon gyönyörködhet a kilátásban.

VELUX térdfalablakok: VFE

A térdfalablakok önmagukban nem beépíthetők, viszont kiválóan kombinálhatók a legtöbb VELUX ablakkal. A VFE fix elem fából, pontosabban rétegragasztott fenyőből készül, ami garantálja a hosszú élettartamot és a jó ellenálló képességet. Ragasztás előtt a fenyőt gomba- és rovarölővel kezelték. Végül a VELUX VFE háromrétegű, akrillakkozást kap. A lakás felőli felületen egyáltalán nem láthatók a fa illesztései, ami miatt az ablak megjelenése különösen elegáns. A balesetek elkerülése érdekében erős biztonsági üveg került a keretbe. A VELUX VFE szárnya befelé billen, az ablak 15 és 55 fok közötti hajlásszögű tetőkbe építhető be.

VELUX tetőerkély: GDL Cabrio

Egy tetőerkéllyel semmihez sem fogható módon élvezheti a szeme elé táruló panorámát. A VELUX tetőerkély külsőre két elemből álló ablaknak látszik, kinyitáskor azonban egyedülálló erkéllyé alakul. A felső ablakrész felfelé nyitható, az alsó rész nyitásával egyidejűleg lenyílik az oldalsó korlát is. Ennek köszönhetően a padlótól egészen a tetőig tartó, egybefüggő panorámát élvezhet. A beáramló fény az egész tetőteret bevilágítja. Az alsó ablakelemet biztonsági üveggel látták el, a felső rész pedig megegyezik a VELUX GPL modellel, amely 45 fokban kifelé nyitható, és az egyszerű tisztántartás érdekében teljesen átfordítható, illetve ebben az állásban rögzíthető is. A hőszigetelést a VELUX GDL Cabrio esetében is a ThermoTechnology rendszer biztosítja. Tetőerkély kizárólag térdfal nélküli tetőtérbe építhető be.

VELUX fix ablakok: GIL, GIU, VIU

A tetőtéri ablakok bővítésével még több fényt engedhet be lakásába. A VELUX fix kiegészítő ablakelemei önmagukban nem beépíthetők, ám a márka ablakainak többségével tökéletesen kombinálhatók. Népszerűségüket annak köszönhetik, hogy elhelyezhetők bármilyen 15 és 90 fok közötti hajlásszögű tetőbe. A VELUX fix ablakelemek rétegragasztott fából készülnek, esetenként poliuretán bevonatot kapnak. A termékek kifejezetten esztétikusak, legyen szó a fenyőből gyártott, lakkozott vagy a szintén faalapú, de műanyaggal bevont ablakokról. Az üvegfelületek speciális bevonatot kaptak, amelyek lehetővé teszik a könnyű tisztítást, amit az esővíz végez el Ön helyett. A tartósságról és a sérülések elkerüléséről biztonsági üveg gondoskodik.

VELUX tetőkibúvók, tetőkijáratok: GVT, VLT, GXL

A tetőkibúvók ritkán használt vagy használaton kívüli tetőterekben, padlásokon lehetnek hasznosak, ahol biztosítják a szellőzést, és természetes fényt engednek be. Ezeket lakóterekbe nem javasoljuk. A VELUX GVT és a VELUX VLT hőszigetelő tulajdonsága elmarad a többi tetőablakétól, ezért kifejezetten alkalmas nem hőszigetelt, fűtetlen padlásokba. Nagy előnyük, hogy egyáltalán nem igényelnek karbantartást. A tetőkibúvók ablakszárnyai több irányba nyithatók, egészen 90 fokig. A VELUX GXL oldalra nyílik, akárcsak az ajtók, így biztosítja a tető megközelíthetőségét. Egyes típusok zárt állapotban is lehetővé teszik a szellőzést.

  • Velux ablakok: GZL, GGL és GGU
  • Velux Integra ablakok: GGL, GGU
  • Velux Panoráma ablakok: GPL, GPU, GHL
  • Velux térdfalablakok: VFE
  • Velux tetőerkély: GDL Cabrio
  • Velux fix ablakok: GIL, GIU, VIU
  • Velux tetőkibúvók: GVT, GXL, VLT