Ablakok, tetőtériablak

Tetőtériablak termékek:

Velux GZL, GLL, GLU

GZL tetőtériablak

A Velux GZL típusú tetőtériablak ideális választás a lakás bármely helyiségébe.

GZL alapmodellA Velux GZL tetőtériablak alapmodell kilincse az ablakszárny felső részén helyezkedik el, ennek köszönhetően könnyen és kényelmesen, hajlongás nélkül nyitható és zárható. A GZL alaptípus választása esetén lehetőségünk van rá, hogy bútorokat helyezzünk a tetőtériablak alá – az ablak működtetése akadálytalan marad.GZL B modellA GZL B modell alsó kilinccsel működtethető, így ezt a típus akkor ajánlott, ha magas a térdfal és nem lehet megfelelő magasságban beépíteni az ablakot. Ilyen esetekben sajnos egy alapvető funkcióját, a kilátás biztosítását elveszti a tetőtériablak.Az ablak szárnya mindkét GZL modellnél teljesen átfordítható, így a külső üvegfelület egyszerűen és biztonságosan tisztítható. Az ablakszárny két állásban rögzíthető a retesz révén; így ablaktisztításkor szabad marad mindkét kéz, szellőztetéskor pedig az ablakszárny erős szélben is stabilan rögzítve van. Ez a reteszes rögzítési lehetőség biztonságot jelent a kisgyermekes családok számára is. A beépített résszellőző révén a bejutó friss levegő mennyisége szabályozható.
Mindkét GZL tetőtériablak fenyőből készül, hőszigetelő üvegezéssel, és az alapimpregnálás után két rétegű lakk felületkezeléssel.

GLL tetőtériablak

A GLL tetőtériablak a legelterjedtebb és legnépszerűbb, igen széles méretválasztékkal bíró tetőtériablak.
Ennél a modellnél a kilincs az ablakszárny felső részén helyezkedik el; kényelmesen, hajlongás nélkül működtethető a tetőtériablak. Az ablakszárny itt is teljesen átfordítható, és a GZL modellekkel megegyező módon, retesz segítségével kétféle állásban rögzíthető.

A mosható filternek köszönhetően a por, a hó vagy a rovarok nem juthatnak be a tetőtériablak szellőzőnyílásán át a laktérbe.

A GLL tetőtériablak három rétegű lakk felületkezeléssel készül, többféle hőszigetelő üvegezéssel kapható, vörösréz és cink borítású kivitelben is.

GLU tetőtériablak

A GLU tetőtériablak fehér színű, poliuretán bevonata nem igényel karbantartást.
Felülete ellenáll a nedvességnek, ezért magas páratartalmú helyiségekbe – mint amilyen pl. a konyha és a fürdőszoba – ez a tetőtériablak típus az ideális választás. Csoportos beépítését kizárólag a poliuretán bevonatú modellekkel (GPU, GLU INTEGRA®, GIU) ajánljuk!
A GLU tetőtériablak kilincse az ablakszárny felső részén helyezkedik el, az ablakszárny teljesen átfordítható, és retesszel két állásban rögzíteni lehet. A friss levegő utánpótlása folyamatosan biztosított, az időjárási viszonyoktól függetlenül.
A mosható filter meggátolja, a por, a hó, és a rovarok bejutását.

A GLU tetőtériablak tokja és szárnya rétegelt lemezből préselt és ragasztott fabetét, amelyet fehér színű, egybeöntött poliuretán bevonat takar. Többféle hőszigetelő üvegezéssel, illetve vörösréz és cink borítással is megvásárolható.